Copyright 2021 - Custom text here

PENGENALAN 

Unit Sains Komputer Kolej Matrikulasi Sarawak adalah salah satu unit di Jabatan Matematik. Unit ini dianggotai seramai 2 orang pensyarah buat masa ini. Semua pensyarah ini sangat komited dan berdedikasi tinggi untuk melahirkan para pelajar yang bukan sekadar berpengetahuan tetapi juga berkemahiran bagi berdepan dengan pelbagai situasi di masa depan mereka. 

MISI

Memperkemas dan meningkatkan budaya kerja secara profesional bagi melahirkan pelajar yang berketerampilan, cemerlang serta  berdaya saing dalam memenuhi aspirasi Kolej Matrikulasi Sarawak agar pelajar dapat menguruskan pengajian ke institut pengajian tinggi sama ada dalam atau luar negara.

 VISI

Semua pelajar yang menduduki peperiksaan Sains Komputer di Kolej Matrikulasi Sarawak dapat mencapai sekurang-kurangnya B+ dalam peperiksaan akhir PEPERIKSAAN SEMESTER PROGRAM MATRIKULASI (PSPM) dengan nisbah 60 (cemerlang) : 30 (kepujian) : 10(lulus)

f t g m

Hubungi Kami :

Kolej Matrikulasi Sarawak
Kementerian Pendidikan Malaysia
Lot 216, Fasa ll, Taman Perindustrian Sejingkat
Lorong Demak Indah 5A1
93050 Kuching, Sarawak
 
TELEFON
082 - 439 100
 
FAX
082 - 439 108
 
EMAIL

GPS
LATITUDE : 1.600
LONGITUDE : 110.429

Dasar Keselamatan

Perlindungan Data

Teknologi terkini termasuk penyulingan data adalah digunakan untuk melindungi data yang dikemukakan dan pematuhan kepada standard keselamatan yang ketat adalah terpakai untuk menghalang capaian yang tidak dibenarkan.

Keselamatan Storan

Semua storan elektronik dan penghantaran data peribadi akan dilindungi dan disimpan dengan menggunakan teknologi keselamatan yang sesuai.

Penafian

Kerajaan Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman web ini.

Hakcipta Terpelihara © 2018. Kolej Matrikulasi Sarawak Kementerian Pendidikan Malaysia

CoalaWeb Traffic

Today14
This week92
This month309
Total64082

Visitor Info

  • IP: 3.236.212.116
  • Browser: Unknown
  • Browser Version:

1
Online

Friday, 17 September 2021